Actie voor Nepal

In juli 2018 gaat mijn dochter met een groep scholieren naar Nepal, met Stichting Global Exploration. Dat is natuurlijk een enorme ervaring voor iemand die nooit verder dan Luxemburg geweest is. Maar daarnaast gaan ze ook nog scholen bezoeken in dit land in ontwikkeling.

 

Om niet met lege handen aan te komen moet ieder kind een fors sponsorbedrag meenemen. Dit wordt gebruikt voor de wederopbouw van schoolgebouwen die door de laatste aardbeving vernietigd zijn. Ook bezoeken ze een school voor gehandicapte kinderen, die opgevangen worden omdat de ouders ze niet de benodigde ontwikkeling kunnen bieden.

 

Zou je bij willen dragen aan dit goede initiatief? Ik maak samen met mijn dochter kerstmannetjes. Ook verkoop ik het patroon via mijn kersverse webwinkel. Een heel leuk en ontspannend werkje, zo voor de Kerst, speciaal voor mensen die handig zijn met paperpiecing. 

 

 

 

 

De scholen zijn weer begonnen

Vakantie, even uit de dagelijkse routine en gewoon kijken wat de dag biedt.....

Best lekker hoor, voor een tijdje, maar ik vind het ook heel prettig om wat ankerpunten te hebben. Ik wil nog wel eens verdrinken in een zee van tijd. ;-)

 

Terwijl mijn kinderen dikke stapels boeken aan het kaften zijn, ben ik bezig met de laatste voorbereidingen voor twee nieuwe cursussen. Ik heb genoeg inspiratie opgedaan om weer een heel seizoen vooruit te kunnen. Yes, de scholen zijn weer begonnen!!

 

Nog enkele tips:

Op zoek naar mooie quiltstofjes?

Op 21 september houdt Quiltwinkel Marij open dag. Vanaf 11.00 uur zijn er cursuspresentaties en leuke aanbiedingen. Zeer aanbevolen, Bourgognestraat 8 in Beek.

 

Kom je ook droomdekentjes maken?

Op 7 oktober organiseert Stichting de Regenboogboom de landelijke "droomdeken maak- en ontmoetingsdag" in Soest. Vind je Soest wat ver weg?

Op 7 oktober ben je ook welkom bij mij. Van 9.30 tot 12.30 werken we aan droomdekentjes. Alleen je naaimachine meenemen, de rest ligt al klaar. Wel even aanmelden graag.

 

Vind het het kippetje op de foto ook zo leuk? Het is eenvoudig zelf te maken. Als je het patroon wil hebben, stuur me dan even een mail, dan krijg je het patroon.

 

Graag tot ziens en nog een mooie nazomer,

 

Groetjes Monique

Helpers van opa Ton

Ton is coördinator voor Stichting de Regenboogboom in Limburg. Hij geeft dekentjes, die door vrijwilligers worden aangeleverd, door aan mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ton is een echte lieverd, hij fotografeert, registreert en slaat ze op in zijn huis, waar ze voorzien van een kaartje geduldig wachten tot ze bij de juiste persoon terecht komen.

 

Ton krijgt hulp van zeer betrokken mensen. Ook van zijn kleindochters! Zo had de oudste een gedicht geschreven. Dat kwam in de brief die met een droomdeken werd meegestuurd. Ondanks hun jonge leeftijd beseffen ze maar al te goed dat opa belangrijk werk doen. Het is toch geweldig om hieraan te mogen bijdragen?

 

Thea's kleinzoon bleek een "early bird" te zijn. Daardoor kwam ze met de Stichting de Regenboogboom in aanraking. Sindsdien zet Thea zich weer in om dekentjes te maken. Ze organiseert iedere twee weken de Koffie-inloop bij La Belletsa. Daar wordt gebreid en gehaakt voor de Regenboogboom. Zo is de cirkel weer rond. 

 

Het was een gezellige dag, 11 maart. Sindsdien ben ik druk met het afmaken van de dekens. Op 2 juli staan we met een droomdekentjeskraam op de braderie in het Heugemerveld. Kom maar kijken of ze dan klaar zijn.

 

 

 

 

 

0 Berichten

Laat kinderen schitteren

“Onder je eigen Droomdeken ben je altijd op het fijnste plekje dat je maar kunt dromen. Ieder kind verdient zo’n plek.“

Op de foto staat Liny, een vrijwilliger van Stichting de Regenboogboom. Ze heeft een "beetje wol" gekocht om droomdekentjes van te laten breien en haken.

Op 11 maart doen we mee met NL Doet, in heel Nederland gaan vrijwilligers aan de slag om zoveel mogelijk droomdekens voor kinderen te maken. In La Belletsa gaat Quiltinghome samen met de groep van de koffie-inloop La Belletsa aan de slag met naaimachines, breipennen en haaknaalden.

 

De vrijwilligers van stichting de Regenboogboom zorgen er vervolgens voor dat de droomdekens bij de kinderen komen die zo’n deken dik verdienen. Iedere deken wordt geregistreerd en gefotografeerd om kinderen de kans te geven zelf een deken te kiezen die zoveel mogelijk bij hun past. In 2016 zijn in heel Nederland bijna 2.000 droomdekentjes aan kinderen gegeven.

 

Omdat de groep op 11 maart snel vol was organiseer ik nog een EXTRA droomdekendag op zaterdag 18 februari, van 10 tot 13 uur.

Deze bootjesquilt is al klaar.

Maar ... ik zou natuurlijk graag nog veel meer droomdekens willen overhandigen op 11 maart. Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten schitteren.

 

Help je mee? Vele handen maken licht werk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

Je kunt je hier aanmelden. Ik zie je graag.

 

 

0 Berichten

De TEFAF van de textielkunst, OEQC op L1NWS

Op donderdag 20 oktober 2016 besteedt L1 NWS aandacht aan de Open Europese Quilt Kampioenschappen die gehouden worden in het MECC van 20 t/m 23 oktober. 

Ik werd gebeld op 7 oktober door Ada Honders, een van de organisatoren van het OEQC. Ik herkende haar naam van de brief waarin mijn quilt was toegelaten voor  de wedstrijd.

 

"Wat zou je ervan vinden als L1 je gaat bellen?" Ik wist even niets uit te brengen.

"Vind je het eng?" vroeg ze.

"Nee, dat niet maar wel erg spannend."

"Als je er niet van kunt slapen, dan moet je het niet doen." 

 

Gezien het feit dat ik altijd goed slaap, onder welke omstandigheden dan ook, had ik geen excuus om 'Nee' te zeggen. Tien minuten later belde L1 mij. Ze willen bij mij thuis filmen, om te laten zien hoe ik 'het' doe. Daarna gaan we naar het MECC, om daar een sfeerimpressie te maken van de beurs. 

 

Wat ik kan vertellen en laten zien in anderhalve minuut zendtijd? Eerst maar even naar de kapper. Want ja, het is wel voor TV en dan is het belangrijk dat je haar goed zit.

 

"Quilten zeg je? Patchwork, wat is dat?" vroeg de kapster. "Is dat zoiets als breien, iets wat mijn oma vroeger deed? Als mensen van mijn generatie iets willen hebben, dan kopen we dan gewoon in de winkel. Zelf iets maken? Nee hoor, daar begin ik niet aan." 

 

Ja, dat is een insteek waar ik wel wat mee kan. Waarschijnlijk is zij niet de enige die er zo over denkt. Dankjewel kapster voor je openhartigheid. Ik ga in anderhalve minuut proberen een tipje van de sluier op te tillen over het plezier en de voldoening die je krijgt door zelf iets te maken. 

 

Veel kijkplezier en graag tot ziens in het Mecc. 

0 Berichten