Basiscursus

Patchwork en quilten, met de hand

In deze zeer complete cursus leer je vier soorten blokken maken. Je leert hoe je de patronen kunt tekenen, samenstellen en je krijgt tips en trucs waar je op moet letten om een mooie quilt te maken.

  1. Ninepatch: rechte blokjes tekenen en aan elkaar naaien.
  2. Friendshipstar: schuine blokken in combinatie met rechte blokjes.
  3. Log cabin: paperpiece-techniek, naaien op een dunne vlies waar de tekening op staat.
  4. Drunkards path: gebogen naden aan elkaar verbinden.

De laatste lessen besteden we aan het verbinden van de blokken, het opbouwen in 3 lagen (top, vulling en achterkant) en uiteraard het quilten. Aan het einde van de cursus heb je een geheel afgewerkte eigengemaakte quilt.


Mijn tip: begin niet te groot. Die deken kun je altijd nog maken als je de smaak te pakken hebt. Je kunt bv. een tafellaken maken, een wandkleed, een loper of meerdere kussens.

 

Niveau: beginners.

Data nog niet bekend

De cursus vindt plaats op 7 vrijdagen. De les duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Iedere 14 dagen krijg je een les, in de tussentijd heb je gelegenheid om thuis de blokjes af te maken. 

 

Ik plan nog geen lessen in, zolang Corona in ons land is. In de tussentijd ben je van harte welkom bij de UFO-club, waar ik je graag de beginselen wil leren. Ondersteund door cursusmateriaal. Laat me dat dan wel even weten, dan neem het het mee naar de Hoeskamer.

 

Locatie: De Hoeskamer van Lummel, Emmausstraat 61, Maastricht

Kosten

De kosten voor 7 lessen, inclusief paternoplaat (voor de mallen), theezakjespapier voor de log cabin, een quiltnaald en duidelijke uitleg op papier bedragen € 135,-

N.B. stof, garen en tussenvulling zijn niet in de prijs inbegrepen.

Inschrijven

Neem even contact met me op, dan laat ik je meteen weten of er nog plek is.

Na aanbetaling ben je zeker van je deelname.